Enne kui võtad kutsika…

Juhtusin täna lugema üht tõlget, ehk pakub ka teile huvi…ENNE KUTSIKA VÕI KOERA VÕTMIST – LUGEGE SEDA! …..

… ja siis mõelge pikalt ja põhjalikult, kas saaksite oma elu uue kaaslasega kohandada ..

.”Olen DOBERMAN, kes on üks kõige intelligentsemaid ja kardetumaid koeri, olen teeninud USA mereväes ja ma ei räägi oma tumedast minevikust Saksa poolel. Nad kutsusid mind kuradikoeraks, täna paluvad mul käituda nagu puudlil, nad on jõudnud nii kaugele, et sunnivad mind kandma riideid…

Olen MALINOIS Teiste koerte seas säran kõigil erialadel ja olen alati valmis töötama. Täna paluvad nad mul terve päeva diivanil lõõgastuda.

Olen AKITA INU Minu esivanemad olid valitud võitlema teiste koertega. Täna paluvad nad mul olla sallivad oma liigikaaslaste suhtes ja süüdistavad mind agressiivsuses, kui üks neist mulle läheneb.

Olen BEAGLE: Oma saakloomale järgnedes andsin häälekalt märku, et jahimehed saaksid mulle järgneda. Ma juhatasin jahitantsu. Täna panid nad mulle vaigistamiseks elektrilise krae ja tahavad, et peaksin oma kõne ühe sõnaga.

Olen YORKSHIRE TERJER: Olin rotipüüdja, hirmuäratav Inglise kaevandustes. Täna arvavad nad, et ma ei saa oma jalgu kasutada ja hoiavad mind alati süles.

Olen LABRADOR RETRIEVER: Minu nägemus õnnest on suplus tiigis, et tuua oma peremehele part, mille ta just maha lasi. Täna unustame ära, et olen spordikoer, olen paks ja pean lapsi hoidma.

Olen JACK RUSSELLI TERJER: Olen võimeline minema suurema rebase vastu tema enda koopas. Tänu mingile neetud filmitegelasele- MASK- tahavad nad muuta mind saamatuks koerakutsikaks.

Olen SIBERI HUSKY: Sain tuttavaks Põhja-Venemaa suurte aladega, kus sain muljetavaldava kiirusega kelku vedada. Täna on mul silmapiiril ainult aia seinad ja minu ainus amet on augud, mida ma maasse kaevan.

Olen BORDER COLLIE: Mind võeti päevadeks tööle kaasa ja olin võrreldamatu karjatöö kunstnik. Täna süüdistavad nad mind, sest lammaste puudumisel üritan kontrollida kodus jalgrattaid, autosid, lapsi ja kõike, mis liikvel on.

Ma olen… Olen XXI sajandi koer. Ma olen ilus, ma olen tähelepanelik, ma olen sõnakuulelik, ma suudan leppida lemmikuks olemisega … aga ma olen ka isiksus, kellel on vaja väljendada oma sisetunnet ja ma ei sobi istuvale elule ja ei taha, et te mind kätel kannate. Kui veedan kaheksa tundi päevas üksi sisehoovis, näen teid töölt tagasi tulles ainult pisut ja kui mul on õigus liikuda vaid lühikese jalutuskäigu kaugusele esimese puuni, teeb see mind väga õnnetuks. Ma väljendan seda terve päeva haukumisega, muudan teie aia miiniväljaks ja kui veedan mõnikord päevi oma padja peal, siis arvate, et mul on hea meel selle üle, et saan kogu seda mugavust nautida, kui sa tööl käid. Tegelikult on mul täielik depressioon, sest see ei ole ainult inimese, vaid ka XXI sajandi koera haigus. Kui ma teile meeldin, kui unistate minust, kui mu kaunid silmad või sportlase välimus tekitavad teis soovi mind omada, kuid te ei saa mulle anda täisväärtuslikku koeraelu, sellist elu, mis on tõesti elamist väärt, sellist elu, mida minu geenid nõuavad … siis ärge võtke mind. Kui teile meeldib minu välimus, kuid te pole valmis vastu võtma minu iseloomuomadusi range geneetilise valiku põhjal ja arvate, et saate neid oma hea tahtega muuta … siis ärge võtke mind. Olen XXI sajandi koer, jah. Kuid sügaval mu sees magab see, kes sõdis, kes jahtis, kes kelku vedas, kes karja juhtis. Ja varem või hiljem ärkab ta üles. Nii heas kui halvas.” Elsa Weissi hariduskoer / Cynopolis Tõlke toimetas Razas Poderosas y de Trabajo.

Tags: No tags

Comments are closed.